Pension

Hur ser det ut när du pensionerar dig?

Det svenska pensionssystemet är uppbyggt i flera delar med många olika aktörer och kan upplevas som krångligt och svårt att överblicka. Du har din allmänna pension med PPM, den pensionen som ditt företag eller nuvarande/tidigare arbetsgivare betalat och det du själv har sparat.

Ceteri hjälper dig med att sammanställa alla ditt pensionssparande från olika försäkringsbolag så att du enkelt skall kunna få en samlad bild. En förutsättning för att minimera dina risker och kunna sätta relevanta mål för din framtida pension.

En man som sitter i en soffa med flera hundar omkring sig medan han surfar på sin iPad.

Är du företagare är behovet av en genomtänkt strategi extra stort.

Hur skall du spara till pension och vad är optimalt för dig och ditt företag? Och om du har anställda: Gör din pensionspolicy dig till en attraktiv arbetsgivare?

Som anställd har du säkert haft fler arbetsgivare under ditt yrkesliv, och då är din tjänstepension i flera olika försäkringsbolag. Detta gör att det blir extra svårt att skapa sig en bild över sitt pensionskapital och den ekonomiska situationen som pensionär.

Ett gäng medarbetare som sitter i ett litet mötesrum

Förvaltning av pension

När vi fått en samlad bild över din pension analyserar vi dina försäkringar och skräddarsyr förvaltningen utifrån dina preferenser. Ceteri samarbetar med flera försäkringsbolag vilket innebär att vi har tillgång till ett stort utbud av försäkringsalternativ vilket gör att vi kan skräddarsy din pension efter just dina behov.

Planera uttaget av pension

När du närmar dig uttag av din pension är det viktigt att planera uttaget. Vi hjälper dig att optimera nyttan av dina försäkringar utifrån risknivåer, skatt, skydd för efterlevande och dina preferenser kring risk och avkastning.

Försäkring

En viktig del för att känna ekonomisk trygghet är att se till att du och ditt företag har ett korrekt försäkringsskydd om det oförutsedda inträffar. Hur sårbart är ditt företag om du eller dina medarbetare blir långtidssjukskrivna? Hur klarar sig dig och din familj ekonomiskt om du blir allvarligt sjuk eller råkar ut för en olycka?

Sjukvårdsförsäkring

Tillgång till vård snabbt? Vi kan erbjuda ditt företag och dina anställda, eller dig och din familj tillgång till professionell hälsovård, sjukvård och rehabilitering med garanti om tillgång till specialistvård inom 7 arbetsdagar och operation inom 14 arbetsdagar. Att erbjuda anställda tillgång till Privat sjukvård visar att ditt företag är mån om sina medarbetares hälsa vilket gör dig till en attraktiv arbetsgivare.

Sjukförsäkring

Sjukförsäkring är till för dig som företagare och dina medarbetare och stärker upp den ekonomiska tryggheten vid långtidssjukskrivning. Försäkringen tecknas av företaget och går att tecknas utifrån olika ersättningsnivåer skräddarsytt efter ditt företags behov.

Livförsäkring & Olycksfallsförsäkring

Livförsäkring tecknar du för att se till att din familj har ekonomisk trygghet om du avlider. Olycksfallsförsäkring tecknas för att ekonomisk kompensation vid skada till följd av en olycka. Ofta är man försäkrad via sin arbetsgivare under arbetstid, viktigt är då att se till att man även har ett skydd på fritiden.

Hur stor blir din pension?

Med pensionsuträknaren kan du få en prognos hur stor din pension kommer att bli. Behöver du hjälp att planera din pension? Fyll i formuläret nedan så kontaktar en av våra rådgivare dig för en skräddarsydd plan utifrån dina förutsättningar.

Total sparande i tjänste & privat pension hittills

Pensionssparande per månad

Tid till uttag (år)

Avkastning per år (%)

Antal år du vill plocka ut pensionen

Allmän pension

Din pension per månad före skatt

Du kan ta ut kr i månaden i år

Vill du ha en personligt anpassad pensionsplan?