Nyheter

Välkommen till Ceteris mediarum

Inflation

Fortsatt stort fokus på inflationen

Danmark och Norge tidigare i veckan i positiv riktning. Gårdagens amerikanska inflationssiffror överraskade med något högre inflationstakt än väntat för mars månad. En första amerikansk räntesänkning i juni blir därmed mer osäker även om en hel del hinner hända fram till dess.

Läs mer

Artikel i Svenska Dagbladet om Ceteri

Ceteri i Svenska Dagbladet

Läs artikeln om oss här

Foto på Tony

Ny medarbetare – Tony

Vi välkomnar vår nya kollega Tony till Ceteri!

Läs mer

Aktuell styrränta

Intressant när stora delar av övriga världen upplever hög inflation är att Kina tampas med det motsatta.

Konsumentpriserna (CPI) just nu -0,3 %, dvs deflation. Producentpriser (PPI) ännu lägre.

Idag kommer siffror över juli månads inflationsutvecklingen i USA. Trenden med fallande inflation i USA har varit betydelsefull för finansiella marknader och mycket fokus på dagens siffra.

Läs mer

Aktuell styrränta

Sommar

Vi vill önska er en härlig sommar och påminna om att vi aldrig är längre än ett telefonsamtal bort, kontoret är öppet som vanligt under sommaren. Du når oss även via mail.

Aktuell styrränta

Ny räntehöjning av Riksbanken – väl avvägt eller för stor?

Riksbanken höjde idag som väntat styrräntan med 0,5 procentenheter till 3,5 %. ”I Sverige, liksom i omvärlden, är inflationen fortfarande alldeles för hög och långt från inflationsmålet” skriver Riksbanken i sitt räntebesked. Det är förstås svårt att inte hålla med om den åsikten och inflationsstatistiken i Sverige har legat högt, exempelvis var inflationsmåttet KPIF exklusive energi på 8,9 procent senast.

Läs mer

Glad påsk önskar Ceteri

GLAD PÅSK önskar vi dig!

Har du frågor, funderingar, är du inte kund idag och vill boka ett möte? Vi finns aldrig längre än ett telefonsamtal bort, 021-44 44 890.

Graf

Ceteri marknadsbrev - Inflation och bankoro skapar utmaningar för Centralbanker

Efter en positiv start på året 2023 har mars månad präglats av oro kopplat till amerikansk banksektor och då framför allt kopplat till banken Silicon Valley Bank (SVB). Problemen betraktades som amerikanska men det inte tog lång tid innan de flyttade över atlanten till europeiska Credit Suisse.

Läs mer

Två män på restaurang

Ceteri tar nästa steg...

Ceteri har sedan start etablerat en stark bas för sin verksamhet i och runt Mälardalen med huvudkontor i Västerås. Under åren har efterfrågan och intresset från vårt kundsegment i Stockholmsregionen vuxit sig starkare. Därav har vi glädjen att berätta att vi tar vårt nästa steg, fr.o.m den första mars finns Ceteri i Stockholm.

Välkommen att höra av Er så tar vi ett möte!

Teamet på Storecon

Ceteris vänner - Storecon

Det behöver inte vara krångligt med lagerhantering – Marcus Moselius och Johan Pfeiler driver sedan två år tillbaka företaget Storecon. Idén är att med hjälp egna lagerlösningar och system förenkla lagerprocessen från inköp till uppföljning, dessutom hjälpa branschen att göra av med mindre material och därmed också öka hållbarhetstänket.

Läs mer

tabell

Skattenyheter 2023

Andreas Sund, www.sundskatt.se uppdaterar oss på skatteförändringar 2023.

Läs mer

Andreas Sund

Ceteris vänner - Sund Skatt AB

Sedan 2018 driver Andreas sitt eget konsultbolag efter att under 20 år jobbat som auktoriserad revisor och skatterådgivare i en av de större revisionsbyråerna.

Läs mer

God jul kort

God jul kära kunder

Vi vill önska Er en God jul och ett Gott nytt år!

I år har vi valt att stötta Lokala hjälpen i Västerås samt UNHCR Ukraina i deras arbete.

Graf

Ceteri marknadsbrev - Marknadsläget

Vi har haft ett stökigt år på finansiella marknader och den bilden består alltjämt. Det är lätt att fastna i aktiemarknadens utveckling, som i denna stund för svenskt vidkommande är -20 till -30 %, beroende på val av index.

Läs mer

Västerås vatten

Ceteris vänner - Bostadsspecial

För ett år sedan publicerade Riksbanken en penningpolitisk rapport som prognostiserade 2 procent inflation under år 2022 och en ränta på noll procent fram till och med år 2024. Verkligheten har på kort tid hamnat ganska långt ifrån den prognosen.

Läs mer

Personer som pratar

Ceteri marknadsbrev

Nu kan du väcka liv i gamla pensioner

Läs mer

Gustav levin

Ceteris vänner - Levins optik

Levins optik drivs av familjen Levins regi sedan 1934. Idag möter ni Gustav och Linn Levin tillsammans med handplockad personal. Här finns trygghet i traditionen och inget lämnas åt slumpen. Nöjda kunder, engagerad personal och lycklig familj är en bra huvudkudde säger Gustav.

Läs mer

Bild på Staffan Braw

Ceteris vänner - PROWIT Consulting AB

Joakim och Aram på PROWIT startade bolaget mitt under pandemin, vilket visade sig vara helt rätt beslut!

Läs mer

Bild på Staffan Braw

Ceteris vänner - Företagsvolontärerna gör det enkelt för företag att hjälpa dem som hjälper!

Staffan har i över 30 år drivit företag med inriktning på sälj och marknadsföring. Men sedan några år tillbaka har Staffans fokus och stora engagemang varit i hållbarhet- och välgörenhetsprojekt via bland annat Företagsvolontärerena och Lokala hjälpen.

Läs mer

Inflation och räntehöjning

Ceteris perspektiv - Inflation och räntehöjningar oroar marknader

Efter ett starkt börsår 2021 har inledningen på 2022 börjat negativt. Breda amerikanska börsindexet S&P500 är ned drygt 8 procent och svenska börsen är ned kring 10 procent. Inflationssiffrorna har hamnat i centrum senaste veckorna i och med de höga inflationstal som uppvisats, framför allt i USA och Europa.

Läs mer

Mötesrum

Ceteris vänner - Proffas i Mälardalen AB

Två ödmjuka killar utan utbildning bestämde sig för att starta företag och motiverades av att ingen trodde på deras idé. Nu underlättar Proffas i Mälardalen AB för många företag såväl som privatpersoner. Entreprenören Keihan Darvishi berättar mer i intervju…

Läs mer

Mötesrum

Ceteris vänner - Clerk, den personliga redovisningsbyrån!

Tanken om att ha en ekonomibyrå som partner har tidigare setts som ett nödvändigt ont. Tanken bakom Clerk är att vända på det och vara en aktiv samarbetspartner genom våra kunders business. Genom moderna system och digitala flöden kan vår tid omsättas till ett bollplank och vi strävar efter att vara fullt delaktiga i våra kunders verksamheter. Vi har intervjuat Elin Prytz och Filip Harging, partner på Clerk.

Läs mer

Mötesrum

Ceteris vänner - Aros Mediateknik har levererat visningsutrustning till företag i över 30 års tid!

Aros Mediateknik förenklar vardagen för många företag, med över 30 års branscherfarenhet och ett genuint intresse för teknik levererar de helhetslösningar för ljud, ljus och bild. Vi har pratat med Aros mediatekniks ägare Per Wesslund som berättar om många härliga minnen som när företaget tagit fram lösningar åt bl.a. Svenska fotbollsförbundet, Steam Hotel och Navet, men även om hur det blev när coronakrisen slog till och alla konferensrum plötsligt gapade tomma.

Läs mer

Kakellagret

Ceteris vänner – Kakellagret går vinnande ur Coronapandemin

Kakellagret var den första specialiserade Kakelbutiken i Västerås när dom 1978 slog upp portarna. Sedan dess har butiken arbetat specialiserat med kakel, klinker och natursten. Per Forslund, ägare av Kakellagret, berättar dessutom att under Coronapandemin ökade företaget sin e-handel med 200%. ”Ingenting är omöjligt” låter Per hälsa, läs mer i intervjun…

Läs mer

Digiwe kontor

Ceteris vänner - Digiwise guidar företag igenom det digitala bruset!

Med mottot ”Du är fantastisk låt dina kunder se det” har den digitala marknadsföringsbyrån på fyra år vuxit i både omsättning och antal anställda. Digiwise hjälper stora som små företag att nå igenom bruset och lyckas digitalt. Med ett personligt bemötande, hög kvalitet och kunden i fokus är siktet inställt på fortsatt tillväxt. Vi har träffat en av grundarna Sonny Eriksson för en intervju.

Läs mer

Åsby hem och trädgård i Hallstahammar

Ceteris vänner – Upplev oasen i Hallstahammar

Richard Metzmaa driver och äger Åsby hem och trädgård i Hallstahammar. En plats för dig som älskar hem och trädgård, en butik som både inspirerar och levererar upplevelser till sina kunder. Här kan du beställa en räksmörgås och slå dig ner i en grönskande miljö.

Läs mer

Axelssons Buss

Ceteris vänner – Axelssons buss tar dig dit du vill!

Fabian och Fredrik von Essen driver företaget Axelssons buss, tillsammans med sina erfarna medarbetare. Vart vill du resa? Axelssons anpassar sig efter dig vare sig det handlar om en shoppingtur till Stockholm, Ullared eller en tur med familjen till Arlanda. Företaget är ett bussbolag verksamma i hela Mälardalen men framförallt Västerås, Eskilstuna och Stockholm.

Läs mer

Advokathuset Actus i Västerås.

CETERIS VÄNNER – Actus är störst i Mälardalen!

Äntligen är det dags att publicera del 2 i vår artikelserie ”CETERIS VÄNNER”, företaget heter Advokathuset Actus AB och vi har haft förmånen att intervjua VD Håkan Andersson. Advokatbyrån är störst i Mälardalen med kontor i Västerås, Eskilstuna, Örebro och Karlstad. Actus Advokater verkar inom alla större juridiska områden och hjälper både privatpersoner och företag

Läs mer

Skisser från Kace

CETERIS VÄNNER – Kace har skapat barnfamiljernas oas

Vi kommer under 2021 publicera en artikelserie ”CETERIS VÄNNER” där vi varje månad intervjuar personer inom företagande och näringsliv. Vår tanke är att dela med oss av våra företagshistorier så att vi inom vårt nätverk kan ta del av varandras erfarenheter, positiva som negativa, för att växa som företagare. Kanske kan detta även vara en

Läs mer

Julgranskort.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Kära kunder, Vi vill önska Er en God Jul och ett Gott Nytt År! I år har vi valt att stödja Barncancerfonden i deras arbete för att utrota barncancer, vi har även skänkt en gåva till den lokala välgörenhetsorganisationen, Företagsvolontärerna i Västerås. Vi ser fram emot ett nytt år och nya möjligheter 2021 tillsammans med

Läs mer

Vaccinflaskor.

Vaccin ökar sannolikheten för ekonomisk återhämtning

Nr 4/2020 – Marknadsbrev Ceteri Perspektiv Vaccin ökar sannolikheten för ekonomisk återhämtning. De senaste veckorna har inneburit ett antal positiva nyheter gällande kommande vaccin mot covid-19. Goda nyheter i en tid då smittspridningen och dess effekter tyvärr har utvecklats med alltför många likheter jämfört med våren. En situation som får många negativa konsekvenser, inte minst

Läs mer

Tobias

Ny medarbetare

Hej Tobias och välkommen till Ceteri! Vem är du? Tack och ÄNTLIGEN som Gert Fylking skulle sagt! Jag bor i Västerås tillsammans med min sambo och tre barn. Vi gillar att resa och favoritresmålen i Sverige är fjällen på vintern och Gotland på sommaren. Reser vi utomlands tar vi gärna en tripp till Spanien eller

Läs mer

Pernilla

Ny medarbetare

Hej Pernilla och välkommen till Ceteri! Vem är du? Tack, så kul att äntligen vara på plats! Mitt namn är Pernilla Jansson, jag bor här i Västerås tillsammans med sambo och två barn. Jag ägnar givetvis min fritid åt vänner och familj, men även åt renovering av ett gammalt hus. Inom kort tror jag även

Läs mer

Fredrik Rääf står framför en tegelvägg.

”När man säljer sitt bolag krävs avancerad rådgivning”

Vilande bolag, vad är det? Vi har under de senaste åren haft ökad efterfrågan på ”vilande bolagsförvalting” Men vad är det egentligen? Så här svarar Fredrik Rääf, Partner, Ceteri Kapitalförvaltning Vilande bolag, ”trädabolag”, karensbolag, ”5:25 -bolag”, många namn men principen är den samma och det handlar om att man har sålt sitt företag och väljer

Läs mer

Glada medarbetare hos Ceteri.

Vi växer inom tjänstepension!

Ceteri växer inom tjänstepension Ceteri har under de senaste åren haft en kraftig kundtillväxt inom tjänstepension och bedömer att potentialen i marknaden är stor och söker därför nu en ansvarig för hela tjänstepensionsaffären. Så här svarar Joakim Kärrman, VD på Ceteri, på frågor om pensionsmarknaden och Ceteris erbjudande. Varför anser du att efterfrågan på pensionslösningar

Läs mer