Andreas Sund

Ceteris vänner - Sund Skatt AB

Sedan 2018 driver Andreas sitt eget konsultbolag efter att under 20 år jobbat som auktoriserad revisor och skatterådgivare i en av de större revisionsbyråerna. Andreas berättar att det inom hans bransch är en ständig förändring och det kommer hela tiden nya lagar, regler och praxis att hålla sig uppdaterad kring. Läs mer om vad som inspirerar honom i hans företagande och vad han skulle arbeta med om han inte gjorde det han gör idag i intervjun.

Fakta om företaget

Företag: Sund Skatt AB 

Ägare: Andreas Sund

Bakgrund: Startades hösten 2018

Hemsida: www.sundskatt.se


Vem är du och vilket förtag driver du? Jag heter Andreas Sund och driver sedan hösten 2018 en egen konsultbyrå som bedriver rådgivning och utbildning inom ekonomi- och skattefrågor. Jag har en bakgrund som auktoriserad revisor och senare som skatterådgivare och jobbade drygt 20 år på en av de större revisionsbyråerna. Jag tyckte då att det var dags att starta upp en egen verksamhet.

Vad är det bästa med att driva eget företag? Jag kan nu nischa mig mot sådant jag tycker är intressant och roligt att jobba med och jag bestämmer själv i vilken omfattning jag ska arbeta. Framför allt jobbar jag med fåmansföretag och delägarfrågor, aktieägaravtal och biträde i samband med förvärv, försäljningar och generationsskiften/omstruktureringar.

Vad är ditt starkaste positiva företagsminne? Har svårt att välja ut något speciellt, men det var en god känsla när jag efter några månader nog insåg att det skulle funka ganska bra att köra eget.

Andreas Sund

Och kanske ditt mest negativa företagsminne? Har inget ännu…..

Vad motiverar dig? Jag mår bra efter att jag haft ett givande möte med en kund. Har som målsättning att erbjuda professionell och snabb hjälp till en rimlig peng och det verkar uppskattas.

Vad tycker du är svårast med att vara egen företagare? Även om jag själv sätter mina arbetstider och arbetar i den omfattning som är tänkt så är det svårt att bara vara ledig. Om man som jag är ensam på företaget är det väldigt viktigt att hitta bra samarbetspartners, vilket jag tycker att jag gjort. Den administrativa delen tar ju också det en hel del tid har jag märkt.

Var hittar du inspiration till att fortsätta utvecklas och utveckla företaget? Inom min bransch är det en ständig förändring och det kommer hela tiden nya lagar, regler och praxis. Det gäller att hålla sig uppdaterad och hänga med i svängarna för att kunna erbjuda en korrekt och bra rådgivning eller utbildning. Samarbete och erfarenhetsutbyte med kollegor i samma bransch är en nödvändighet..

Om man är i startgroparna med att starta eget företag vilka råd skulle du vilja ge dem? Gör hemläxan ordentligt innan du kör i gång en egen verksamhet. Ta hjälp med sådant du är osäker på så att det blir rätt från början. Det är också otroligt viktigt att ha koll på budget och finansiering så att man inte går bort sig där.

Vad brinner du för? Förutom att hjälpa småföretagare brinner jag för sport i allmänhet och fotboll i synnerhet. Spelade fotboll själv och har sedan varit aktiv som ungdomsledare i många år, men nu har jag lagt ned det. Blir golf ibland, gillar att laga god mat och resa. Sedan blir det ett ganska stort antal matcher på TV varje vecka och helgaktiviteter planeras utifrån Vinterstudions sändningstider.

Har du någon livsfilosofi? Lev nu och skjut inte upp sådant du vill göra/uppleva till sen. Har tyvärr sett alldeles för många exempel där man inte gjort så…..

Vad gör du om fem år? Förhoppningsvis rullar det på med firman och jag trivs med det. Spenderar mer tid i Portugal tillsammans med min fru och spelar förhoppningsvis lite mer och bättre golf också.

Om du skulle tvingas välja ett nytt yrke vilket skulle det var? Då skulle jag bli snickare! Skulle egentligen helst vilja jobba med kroppen, men eftersom jag blev kontorsnisse så får jag väl nöja sig med lite hemma-pul-projekt nu och då.

Vad gör du i helgen? Planeras för lite festligheter så då hamnar jag väl vid spisen. En och annan match på TV hinner jag nog se också.

Om man vill veta mer om er och ert företag hur gör man då? Då tycker jag att man hör av sig till mig via mail andreas@sundskatt.se eller telefon 079-310 35 81.