Mötesrum

Proffas i Mälardalen AB

Två ödmjuka killar utan utbildning bestämde sig för att starta företag och motiverades av att ingen trodde på deras idé. Nu underlättar Proffas i Mälardalen AB för många företag såväl som privatpersoner. Entreprenören Keihan Darvishi berättar mer i intervju…

Fakta om företaget

Företag: Proffas i Mälardalen AB

Ägare: Attila Farkas & Keihan Darvishi

Hemsida: proffas.se

Instagram: @proffas_ab


Vem är du och vilket förtag driver du? Jag heter Keihan Darvishi och driver Proffas ihop med Attila Farkas. Ett städföretag som erbjuder sina tjänster till hög kvalitét. Vi har alltifrån hemstädning, flyttstädning till byggstädning.

Vad är det bästa med att driva eget företag? Att bidra till samhället och skapa arbetsplatser.

Hur har coronakrisen påverkat ditt företag? Den var tufft i början, men vi var snabba med att ställa om och kartlägga hur vi kunde dra fördelar av krisen och utläsa vad det fanns för behov. Vi kom i gång med egen handspritsförsäljning samt saneringar hos olika företag. Det genererade några nya rekryteringar och vi fick bolaget att växa.

Clerk

Vilket är ditt starkaste positiva företagsminne? När vi tog klivet och startade bolaget. Vi hade ingen tidigare erfarenhet och vi fick lära oss av våra misstag.

Vilket är ditt starkaste negativa företagsminne? Att göra sig av med en anställd, det var mycket jobbigare än vad vi hade förväntat oss.

Vad motiverar dig? Känslan av att ingen annan trodde på oss motiverade oss vid start!

Vad tycker du är svårast med att vara egen företagare? Tiden, man vill ju göra så mycket mer.

Var hittar du inspiration till att fortsätta utvecklas och utveckla företaget? Målsättningen har alltid varit att söka efter ljuset i mörkret. Vi har alltid haft någonting att sträva efter.

Om man är i startgroparna med att starta eget företag vilka råd skulle du vilja ge dem? Man behöver inte kunna allt. Man lär sig under resans gång. Var ödmjuk och fråga människor om hjälp.

Har du någon livsfilosofi? Att leva så enkelt som möjligt. Det enkla är tyvärr det svåra.

Vad gör du om fem år? Driver andra typer av verksamheter.

Om du skulle tvingas välja ett nytt yrke vilket skulle det var? Allt som har med service att göra skulle passa oss utmärkt. Man behöver inte ha någon utbildning för det och det är ingen raketforsknin :)

Vad gör du i helgen? Arrangerar Nordens största MMA gala som sänds på UFC fight pass.

Om man vill veta mer om er och ert företag hur gör man då? Ring eller skicka ett mejl. Jag föredrar samtal före mejl.