Axelssons buss

Ceteris vänner – Axelssons buss tar dig dit du vill!

Fabian och Fredrik von Essen driver företaget Axelssons buss, tillsammans med sina erfarna medarbetare. Vart vill du resa? Axelssons anpassar sig efter dig vare sig det handlar om en shoppingtur till Stockholm, Ullared eller en tur med familjen till Arlanda. Företaget är ett bussbolag verksamma i hela Mälardalen men framförallt Västerås, Eskilstuna och Stockholm.

Fakta om företaget

Företag: Axelssons Turisttrafik AB

Ägare: Fabian von Essen och Fredrik von Essen

Hemsida: axbuss.se/sv/

Instagram: @axbuss

Bakgrund: Utbildad civilekonom på MDH i Västerås.

Fabian och Fredrik von Essen driver företaget Axelssons buss, tillsammans med sina erfarna medarbetare. Vart vill du resa? Axelssons anpassar sig efter dig vare sig det handlar om en shoppingtur till Stockholm, Ullared eller en tur med familjen till Arlanda. Företaget är ett bussbolag verksamma i hela Mälardalen men framförallt Västerås, Eskilstuna och Stockholm.

Fabian Von Essen

Vem är du och vilket företag driver du? Jag heter Fabian von Essen och är 38 år. Född i Dalarna, uppvuxen i Upplands Bro och valde att plugga vidare i Västerås där jag sedan blev kvar. Jag bor med mina 3 barn ute på Eriksbo park här i Västerås. Efter mina studier halkade jag in på Axelssons Turisttrafik genom en rekommendation. Det var 14 år sedan, sedan dess har jag blivit kvar och jag har inte ångrat mitt val en sekund.

Vad är det bästa med att driva eget företag?
Möjligheten att bestämma hur jag vill driva mitt företag. Så många gånger har jag funderat hur vissa kan vara så framgångsrika trots bristen på vettigt ledarskap. Nu kan jag själv få bestämma hur en arbetsplats ska se ut och vara, helt enkelt få chansen att göra just mitt företag till ett välmående och omtyckt företag av både medarbetare och kunder.

Hur har Coronakrisen påverkat ditt företag?
Vi har påverkats otroligt negativt i bemärkelsen att vi fått säga upp personal, något jag inte trodde skulle ske i denna omfattning. Omsättningen dök också såklart då vi verkar i en av de mest utsatta branscherna. Men efter några månader så hade vi delvis ställt om verksamheten och kunde återanställa en del av personalen, vilket givetvis är otroligt glädjande!

Vilket är ditt starkaste positiva företagsminne?
Det är nog första dagen jag klev in som ägare och kände att jag jobbade för mig själv. Just den dagen var väldigt speciell, en känsla som inte kan beskrivas utan förmodligen måste upplevas.

Vilket är ditt starkaste negativa företagsminne?
En ganska nylig händelse där vi tappade ett stort lokalt uppdrag. Känslan då var så otroligt sorglig, att få ge det meddelande till medarbetare som gjort samma sak i 15 år kändes inte alls bra.

Vad motiverar dig?
Möjligheten att få forma min och andras vardag. Chansen att faktiskt få påverka hur folk upplever sin vardag på jobbet. Något som jag historiskt många gånger bara fått acceptera arbetsmiljön jag verkat i. Och att lyckas göra detta samtidigt som man uppnår ett positivt resultat i slutet av året.

Vad tycker du är svårast med att vara egen företagare?
Att vara alla till lags. Man måste ta tuffa beslut som inte alltid uppskattas av alla och ibland är det svårt att förklara varför man gör det.

Var hittar du inspiration till att fortsätta utvecklas och utveckla företaget?
Först och främst min familj! Mitt mål har alltid varit att bygga upp en trygg framtid för mina barn.
Sedan är vi otroligt lyckligt lottade med sådana otroligt duktiga och självgående medarbetare på Axelssons.

Om man är i startgroparna med att starta eget företag vilka råd skulle du vilja ge dem?
Självklart är ledordet att satsa! Men jag skulle nog se till att prata igenom satsningen med personer som har erfarenhet. Det är nödvändigt att ta en risk, men onödigt att göra misstag som går att förebygga.

Har du någon livsfilosofi?
Lev nu dö sen ;)

Vad gör du om fem år?
Troligtvis samma sak haha, men förhoppningsvis så har pandemin släppt och vi har lyckats utveckla bolaget och tagit nya marknadsandelar.

Om du skulle tvingas välja ett nytt yrke vilket skulle det var?
Jag har alltid velat bli polis.

Vad gör du i helgen?
Åker snowboard och skidor med barnen i Romme.

Om man vill veta mer om dig och ditt företag hur gör man då?
Ta en titt på vår hemsida eller slå en signal.