Advokathuset Actus i Västerås.

Ceteris vänner – Actus är störst i Mälardalen!

Äntligen är det dags att publicera del 2 i vår artikelserie ”CETERIS VÄNNER”, företaget heter Advokathuset Actus AB och vi har haft förmånen att intervjua VD Håkan Andersson. Advokatbyrån är störst i Mälardalen med kontor i Västerås, Eskilstuna, Örebro och Karlstad. Actus Advokater verkar inom alla större juridiska områden och hjälper både privatpersoner och företag med allt från brottsmål och komplexa familjerättsmål till affärstransaktioner och avtalsjuridik.

Fakta om företaget

Företag: Advokathuset Actus AB

Ägare: Håkan Andersson, Anders Ylönen, Marcus Rudstam, Gustaf Widén

Hemsida: advokaternas.se/advokatbyra/vasteras/

Instagram: @advokathusetactus

Verksamhet: En allmänpraktiserande advokatbyrå med huvudsaklig inriktning på brottmål och humanjuridik.

Vem är du och vilket förtag driver du? Håkan Andersson, advokat och VD för Advokathuset Actus AB.

Vi är en allmänpraktiserande advokatbyrå med huvudsaklig inriktning på brottmål och humanjuridik i övrigt. Vi åtar oss även uppdrag som konkursförvaltare och en del av oss, jag bl.a,  åtar sig uppdrag med företagsjuridisk inriktning.

Vad är det bästa med att driva eget företag? Friheten att bedriva verksamhet utifrån egna preferenser kopplat till ett vinstintresse.

Vilket är ditt starkaste positiva företagsminne? När jag lämnade Swedbank och tryggheten som bankdirektör 1992 och tog steget ut som egen företagare.

Vilket är ditt starkaste negativa företagsminne? Tog ett sabbatsår 2001 efter att ha avvecklat ett flertal företagsengagemang (delägarskap) inom åkeri, vård, mäkleri, sanering, livsmedel, försäljning industriprodukter (export), juridik, fastighetsförvaltning m.fl.

Håkan Andersson

Hur har coronakrisen påverkat ditt företag? Vi har klarat oss väldigt bra, vissa förseningar har dock uppstått av marginell betydelse.

Vad motiverar dig? Entreprenörskapet som sådant med allt vad det innebär att påverka och dra upp riktlinjer för den egna verksamheten.

Vad tycker du är svårast med att vara egen företagare? Personalfrågor som jag delegerar till mer lämpade medarbetare (verksamhetschefen).

Var hittar du inspiration till att fortsätta utvecklas och utveckla företaget? Bra fråga. Tillfredställelsen att ha lyckats bra så här långt sporrar och inspirerar i likhet med fantastiska anställda som högpresterar.

Om man är i startgroparna med att starta eget företag vilka råd skulle du vilja ge dem? Ha en bra affärsidé i botten. Hitta rätta medarbetare (du klarar inte allt själv) var beredd att delegera. Tala med familjen och förankra dem i ditt beslut, var beredd att offra en stor del av din vakna tid!

Har du någon livsfilosofi? En gammal sparbanksklyscha: ”Det är vad man gör som räknas”. Snacka går bra men du måste kunna leverera.

Vad gör du om fem år? Det jag tycker är kul och motiverar, jobbar nog en del men försöker ta tag i lite andra intressen också kopplat till vår hästgård.

Om du skulle tvingas välja ett nytt yrke vilket skulle det vara? Veterinär, har ett exceptionellt stort intresse för djur och natur.

Vad gör du i helgen? Arbetar hemma på gården, i skrivande stund snöröjning.

Om man vill veta mer om dig och ditt företag hur gör man då? Går in på vår hemsida och läser om vår verksamhet och oss!

Vad gör du om fem år? Jag är kvar med en del av min tid på Åsby samt har nya affärsprojekt som jag engagerar mig i.

Om du skulle tvingas välja ett nytt yrke vilket skulle det var? Att starta en liten restaurang hade varit kul.

Vad gör du i helgen? Spelar paddel, tränar på gymmet, äter något gott och hoppas att Netflix kommit ut med någon ny serie. Åker gärna på en fisketur med båten om vädret tillåter.

Om man vill veta mer om dig och ditt företag hur gör man då? Maila, slå en signal eller bara gör ett besök till Åsby.

Ordförandeklubba