Kakellagret

Kakellagret går vinnande ur Coronapandemin

Kakellagret var den första specialiserade Kakelbutiken i Västerås när dom 1978 slog upp portarna. Sedan dess har butiken arbetat specialiserat med kakel, klinker och natursten. Per Forslund, ägare av Kakellagret, berättar dessutom att under Coronapandemin ökade företaget sin e-handel med 200%. ”Ingenting är omöjligt” låter Per hälsa, läs mer i intervjun…

Fakta om företaget

Företag: Kakellagret och Scandi Kakel AB

Ägare: Per Forslund och Tarja Forslund

Hemsida: Kakellagret

Instagram: @kakellagret

Bakgrund: Murare och plattsättare som via en teknisk säljtjänst tog steget att ta över och driva Kakellagret vidare.

Per Forslund

Vem är du och vilket företag driver du? Per Forslund är en generös, godhjärtad lite naiv 49:åring med en osinlig popcornhjärna och ett stort driv att göra och utveckla affärer. Jag driver Kakellagret AB och Scandikakel AB tillsammans med min fru Tarja.

Vad är det bästa med att driva eget företag? Möjligheterna, friheten att utveckla bolaget i den riktning man själv vill utan att vara styrd av någon annan. En härlig känsla av att kunna vara i fronten av en bransch trots att man monetärt är ett litet bolag.

Hur har coronakrisen påverkat ditt företag? Vi har ökat vår e-handel med 200%. I övrigt inte så mycket mer än lite nya regler och begränsningar i butiken.

Vilket är ditt starkaste positiva företagsminne? När vi fick den första sexsiffriga ordern. En bilverkstad i Västerås där jag lade flera dagar på att jaga plattor, priser och transportlösningar för att klara en väldigt tight, sent uppkommen, deadline. Vi löste det och känslan när tre långtradare med släp rullade nerför gatan med alla pallarna är oförglömlig.

Badrum Vardagsrum

Vilket är ditt starkaste negativa företagsminne? Jag brukar inte älta gammalt, men det är väl när vi gick på en kvarts miljon i kundförlust och strax därefter ytterligare 110k. Då var konkursen nära.

Vad motiverar dig? Glädjekicken av att kunna serva en kund lite utöver det vanliga. Den vardagliga lunken med våra företagskunder och privatpersoner i butiken ger alltid något att glädjas över. Sen får jag motivation av att träna, tränar 3–4 ggr per vecka. Det ger en otrolig känsla av power.

Vad tycker du är svårast med att vara egen företagare? Att få ihop rätt personalstyrka som vill samma sak som jag. Att vara chef eller VD är inget jag egentligen strävar efter. Att hinna med all administration är också en utmaning.

Var hittar du inspiration till att fortsätta utvecklas och utveckla företaget? Sedan 2015 jobbar vi med aktivt styrelsearbete där vi tagit in en extern resurs som leder styrelsen. Det har gett mig otroligt mycket ny input och det i sin tur ger mig inspiration. Varje styrelsemöte är ett tillfälle att ventilera och bolla idéer. Conny som vår ordförande heter har hjälpt mig otroligt mycket att komma framåt och utvecklas.

Om man är i startgroparna med att starta eget företag vilka råd skulle du vilja ge dem? Säg aldrig ”det går inte, jag kan inte” eller andra negationer. Allt är möjligt. Sätt upp rimliga mätbara mål, inget sker över en natt utan tar lite mer tid än man kan tro från början. Det är lätt att tycka att det tar lång tid men rätt som det är så lossnar det.

Har du någon livsfilosofi? Ingenting är omöjligt, våga prova. ”Learning by doing” så att säga.

Vad gör du om fem år? Säljer kakel, driver kanske 3 poddar och filar på det sista på min roman som ligger i lådan.

Om du skulle tvingas välja ett nytt yrke vilket skulle det var? Journalist, det skulle passa mig bra och jag har fuskat lite med det i min ungdom. Annars kanske jag skulle jobba med affärsutveckling.

Vad gör du i helgen? Jobbar på mitt badrum som vi precis börjat renovera. Kanske hinner med en fisketur och ett träningspass också.

Om man vill veta mer om dig och ditt företag hur gör man då? Man kan ringa mig, 070-549 88 87 eller butiken 021–810830. I våra sociala kanaler kan man också kontakta oss.